fbpx

Groepslessen Yoga in Schagen: Yoga Fit Mix

“Een dynamische & ontspannen yogales toegankelijk voor iedereen en elk niveau!”

Yoga Fit Mix is een unieke vorm van yoga waarbij je de perfecte balans ervaart tussen ontspanning (Yin) en inspanning (Yang).

Herken jij je in deze punten?

 • Wil jij leren bewegen en beweeglijker worden?
 • Vind je het leuk om nieuwe bewegingsvormen aan te leren zoals: Dans, Fitness, Yoga houdingen, Yin Yoga, Animal Movements en te ontdekken wat jouw lichaam kan?
 • Wil je je lichaam weer kunnen vertrouwen?
 • Wil je je weer krachtig en flexibel voelen?
 • Wil je meer verbinding met jezelf en je lichaam?
 • Wil je meer gronding en ontspanning?
 • En wil je dit op een bewuste, ontspannen en gefocuste manier doen zonder dat je over je grens heen gepusht wordt?

Super mooi, want dan past Yoga Fit Mix goed bij jou!

Waarom Yoga Fit Mix?

Als je yoga combineert met andere bewuste bewegingsvormen dan krijg je: “Yoga Fit Mix”.

Yoga Fit Mix richt zich namelijk op het bewegen vanuit een gegronde, ontspannen en authentieke manier! Het richt zich dus op jou.

De Yoga Fit Mix les helpt je om:

 • Je levensenergie weer te laten stromen
 • Meer kracht en flexibiliteit te krijgen
 • Overzicht en rust in je hoofd te krijgen
 • Vreugde en zelfverzekerdheid te voelen
 • Te gronden en te verbinden in jezelf
 • Sterker en flexibeler worden
 • Beter de dagelijkse bezigheden uit te voeren (zoals: je (klein)kind dragen)
 • Jezelf te uiten
 • Emoties te verwerken

Voor wie is Yoga Fit Mix?

Yoga Fit Mix is toegankelijk voor iedereen, die nieuwsgierig is naar wat je lichaam allemaal kan. Ik zal jou namelijk stimuleren om niet over je grenzen te gaan en bij jezelf te blijven. Het is ook toegankelijk voor iedereen, omdat iedereen kan bewegen binnen zijn of haar mogelijkheden.

Het enige wat hiervoor nodig is: een beetje moed, vertrouwen en doorzettings-vermogen om nieuwe bewegingen uit te proberen.

“Iedereen kan sterker worden en kan nieuwe dingen aanleren: deze kracht wil ik in jou, op een ontspannen en verantwoorde manier naar boven halen, binnen jouw kaders!”

Als je twijfelt of het ook geschikt is voor jouw lichaam? Neem dan gerust even contact op, dan kan ik jou van advies voorzien.

Hoe verloopt de les?

In grote lijnen verloopt de les als volgt:

 1. We beginnen de les altijd met een stukje gronding & meditatie zoals vele yogalessen dat doen.
 2. Daarna gaan we dynamische bewegingen doen uit verschillende disciplines, denk aan: Hatha Yoga, Dans, Yin Yoga, Fitness en Animal Movements.
 3. We sluiten de les altijd af met het stretchen van onze spieren middels Yin Yoga en sluiten af met gronding meditatie

“Je leert allerlei verschillende bewegingsvormen aan, dat van maand tot maand kan veranderen én geschikt is voor iedereen. Je zult verbaast staan hoeveel levensenergie en vreugde je kunt ervaren tijdens het bewegen naar jouw kunnen.”

Ervaar Yoga Fit Mix met een Gratis Proefles

Uiteindelijk kun je de les het beste zelf even ervaren! Daarom bied ik je een Gratis Proefles aan. Klik op de onderstaande knop en vul je gegevens in. Ik neem binnen één dag contact met je op voor het inplannen van je eerste Yoga Fit Mix les!

yoga schagen

Lestijden

Op dit moment bied ik op twee dagen de Yoga Fit Mix aan. In de toekomst ga ik het aanbod verder uitbreiden.

DagTijd
Dinsdag19:00 – 20:30
Donderdag19:00 – 20:30

Benodigdheden?

Op locatie zijn er Pro Yogamatten, yogablokken, meditatiekussens en dekentjes aanwezig. Water is fijn om mee te nemen en prettig zittende kleding.

Locatie & Parkeren

De groepslessen worden gegeven in een grote, open en met veel natuurlijke licht voorziende ruimte met een nieuwe sportvloer: de vernieuwde turnhal op Halerweg 1 in Schagen. Je kunt gemakkelijk parkeren voor de turnhal, er is genoeg plek!

Plan hier je proefles in!

Yoga Fit Mix bij Yogaschool Alyna met Irene

Deze Yoga in Schagen bij Yogaschool Alyna heeft een aantal unieke kenmerken. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je krijgt les van...

Irene, die haar hele leven ondergedompeld is in de wereld van spiritualiteit en beweging. Ze heeft vele sporten gedaan. Irene focust zich op correcte uitleg en techniek zodat je je niet verdwaalt voelt tijdens een oefening en je weet wat je het beste kunt doen. Ook stimuleert ze mindfulness in haar lessen tijdens alle oefeningen.

unieke yogales

Unieke yogales

In deze les zijn we niet gebonden aan één type sport of yoga, dit maakt dat je je lichaam op verschillende manieren leert kennen en volledig ontwikkelt. Armen, benen, buik, hoofd & ziel, alles krijgt liefdevolle aandacht!

yoga schagen pose

Sport bewegingen

Dit zijn lichaamsgewicht-oefeningen die we op een rustige en gecontroleerde manier doen om het lichaam te versterken en de mobiliteit te vergroten. Denk aan squat of de plank. Deze oefeningen ondersteuenen de vele bewegingsvormen die we gaan uitproberen!

downward dog pose yogales

Yoga houdingen

Ook deze bewegingsvorm gaan we ontdekken. Yoga houdingen of asana’s zijn zeer gezond voor het lichaam – mits correct uitgevoerd. Hier ga ik jou in begeleiden. De zonnegroeten zijn ook een mooie reeks houdingen om je lichaam mee op te warmen.

bridge pose

Animal movements

Dit zijn bewegingen die zeer effectief en functioneel zijn voor je gehele lichaam. De bewegingen lijken op dieren zoals de aap, beer of krab. Je traint op een veilige manier je mobiliteit, kracht, coordinatie, flexibiliteit en cardio in 1 beweging! Deze oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen uitgroeien tot een speelse manier van trainen en bewegen!

yoga schagen yoga pose

Overig

Om je lichaam op weer een andere manier te leren kennen en versterken kunnen er bewegingsvormen uit de Dans in de les voorkomen, denk aan bijvoorbeeld balanshoudingen, maar ook Capoeria enz. 

Al deze bewegingen gaan gepaard met veel uitleg, verbinding en controle.

Vraag je Gratis Proefles aan!

De eerste stap zetten is altijd lastig, dat snap ik. Daarom kun je Yogaschool Alyna eerst met een proefles ervaren. Vul onderstaande formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op om je proefles in te plannen.